Vackra hästar


Vilka makalösa exteriörpoäng dom delar ut på Rommes bedömning. Skulle verkligen vara kul att vara på plats och se alla dessa vackra hästar, Grandi frá Skipaskaga, 8,85, Mozart från Sundsberg, 8,68 och Divar från Lindnäs, 8, 67 osv.

Grandi har 9,5 för hals/manke/bog och hovar men även 9 för benkvalitet och proportioner. Dom benen och dom hovarna skulle jag verkligen vilja se och klämma lite på. Han är efter Gári frá Auðsholtshjáleigu, så kan ju gissa att det är därifrån sköntheten kommer. Gári har jag fått träffa, känna och klämma på och han är nog den vackraste hästen jag någonsin skådat.

Mozart har fått fyra 9:or för sin exteriör hals/manke/bog, rygg/kors, proportioner och hovar. Hovarna från mamman och rygg/kors från pappan och i övrigt en helt klart lyckad kombination som blivit bättre än både mamman och pappan.

Divar har även han 9,5 för hovar och utöver det 9:or för proportioner och benkvalitet. Divar har ju en mamma med 10 för benkvalitet och 9,5 för hovar och 9:or för hals/manke/bog och proportioner och en far med 9:or för proportioner och benkvalitet och hovar.

Helt klart bevisat att exteriören går i arv. Måste vara helt underbart att få skåda dessa fina hästar, skulle varit där...

Bilden har inget med Rommes bedömning att göra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"