Avelsbedömningar

Meyla från Jemthagen
Högst bedömda 6 åriga sto 2011

Idag på morgonen har Norge kört igång exteriörbedömningen på sin första avelsbedömning för i år, i Seljord. Kul att följa på WorldFengur.

Romme bedömningen har nu lagts ut i WF och det är i skrivande stund 52 hästar anmälda. Måste nog ta mig ner dit och titta lite, tror jag. Är jättenyfiken på bl a Valíant från Solbacka, fin stam, och sedan ska Divar från Lindnäs visas om. Våra vänner härifrån norr, Vemhestar, ska visa ett sto efter Fannar frá Auðsholtshjáleigu. Kul, önskar Peter och Helena, lycka till!

Det var många fina härstamningar på den bedömningen med bl a Garri frá Reykjvik, Alfur frá Selfossi, Prins från Knutshyttan m fl, intressant.

Till Margretehof, som är nästa vecka, är det 36 anmälda hästar. Dit åker jag inte oavsett vilka hästar som visas. Men det är kul att titta på härstamningarna på dom olika bedömningarna. Man kan tydligt se vilka hingstar som använts i vilka områden. Där nere är helt klart Hraunar frá Efri-Rauðalæk populär.

Dagens bild är på Meyla, som frenetiskt försöker nå en prasslande morotspåse med sin överläpp. Fotograf är Ulrika Forsstedt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"