Skimmel???

Skimmel, född brun, dag 1
Fick frågan hur jag vet att fölet som föddes i måndags är skimmel?

För det första är hennes far skimmel, detta gör att avkomman har 50 % chans att bli skimmel. Har ingen bra bild att visa det på men runt hennes ögon är det fullt med vita stickelhår. Kanske kan man uppfatta det på ovanstånde bild. Men ska följa detta lilla sto under sommaren och kan då återkomma med bilder, för att se utvecklingen.
Skimmel, född svart, 4 veckor
Plockade fram några gamla bilder för att visa utvecklingen på ett annat föl, som dock var svart. På bilden ovan ser man hur dom vita stickelhåren har brett ut sig runt ögat redan efter fyra veckor. Det är fölpälsen som släpper och fram kommer det vita mer och mer.
Skimmel, född svart, juli
Den här svarta fölungen är född 15 maj och i juli har han en vit stickelhårig mask som brett ut sig på en stor yta över ansiktet. Även på övriga delar av kroppen börjar man ana skimmel, fläckvis på halsen och stora delar av rumpan.
Skimmel, född svart, juli
Efter sex månader har han inte längre någon mask i ansiktet utan är helt täkt med vita stickelhår över hela ansiktet och kroppen. Benen är dock fortfarande svarta. För varje år som han nu släpper sin vinterpäls så blir han för varje sommar vitare och vitare eller till att börja med gråare och gråare.
Skimmel, född svart, 6 månader

Fölungen på dom fyra nedersta bilderna är en mycket fin hingst som heter Hrimnir från Valne gård. Han är idag fyra år och bilderna är därmed från 2008. Går allt väl så kommer han till bedömning i juni. Han har en mycket fin exteriör och en superfin trav. Sedan får vi se resten...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd