Þóroddur avkomma


Arnoddur frá Auðsholtshjáleigu en Þóroddur avkomma, på Island, har i dagarna fått en totalbedömning på 8,17, med exteriör på 8,35 (9,0 för proportioner) och 8,05 för ridegenskaper. Endast 4 år gammal! Riden av Þórður Þorgeirsson.

Vilken hingst, Þóroddur, inte bara flott på tävlingsbanan/avelsbanan utan han nedärver även sin briljans. Alla avkommor som totalbedömds hittills har som fyraåringar gått in i stambok. Det tycker jag är flott!

Asi frá Lundum II, även han endast 4 år gammal, fick en totalbedömning på 8,23, med exteriör på 8,50 (9,5 för rygg och kors och 9,0 för proportioner och man/svans), ridegenskaper på 8,05 även han, men som fyrgångare med helhetsintryck på 9,0. Riden av Jakob Sigurðsson. Se bilder på honom här på bloggen den 11 maj i år.

På bilden ser ni Arnoddur, riden av Bylgja Gauksdóttir. Fotot är taget av Krissa och lånad från Gunnar och Krissas hemsida. Titta gärna in på den hemsidan, den uppdateras nästan dagligen av Krissa och det är kul att följa det som händer på gården Auðsholtshjáleigu.

Två gårdar med helt otroliga hästar/avkommor, Lundum och Auðsholtshjáleigu.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"