Glóría från Slätterne

Bjuder idag på två bilder på Glóría från Slätterne. Glóría blir i år, tillsammans med vårat sto Rekel, tre år och skall börja hanteras. Glóría blev för några dagar sedan flyttad till Gígjas hage och står inne med henne på nätterna. Det blir lite social träning varje dag och jag skall lite smått under maj månad hantera henne med markövningar.

I höst skall det bli sadel, träns och ryttar träning.

Glóría kommer från familjen Bergs uppfödning och är den enda fyrgångaren här på gården. Hon är efter Sólfari från Oviksfjällen och undan ett sto som är efter Orri frá Túfu.

Sólfari har en totalbedömning på 8,23, med 8,29 för fyrgångs ridegenskaper. Vid senastebedömningen har han 9,0 för tölt, trav, galopp och spirit. Han har vid en tidigare bedömning även 9,0 för helhetsintryck och 8,5 för skritt. Sólfari är efter Týr vom Rappenhof en riktig Kolkúosi häst. Sólfaris mor är ett obedömt svensk fött sto efter Hrafnketill frá Saudárkróki, en hingst med mycket Saudárkróki i sig bl a stona Siða och Hrafnkatla och hingstarna Blossi och Sörli.

Orri har en totalbedömning på 8,34, med 8,61 för fyrgångs ridegenskaper. Med 9,5 för tölt och helhetsintryck, 9,0 för trav, galopp och vilja. Även Orri har mycket Saudárkróki i sig med bl a hingstarna Ótur och Hervar, men även här stoet Hrafnkatla. Så Hrafnkatla finns på båda sidor.

Hon har en härlig röd fuxfärg och en liten stjärn i pannan. Framöver får ni följa Glóría lite mer, nu fick ni bara en första liten presentation.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"