Avelsbedömningen


Nu går telefonen varm om frågor kring avelsbedömningen och värre blir det ju närmare vi kommer.

Det är totalt 68 hästar anmälda, 21 hingstar, 1 vallack och resten ston. Bedömningen kommer att köras igång redan på måndag med veterinärbesiktning och mätning. För annars får vi inte ihop tidsschemat. Sedan fortsätter veterinärbesiktning och mätning även på tisdag morgon, samtidigt som exteriörbedömning och ridning kör igång.

På tisdag kväll blir det avelsmöte, ifall det tillkommer anmälningar, för det är fortfarande väldigt få som visat intresse. Vilket jag tycker är konstigt. Det är så otroligt många här i norr som betäcker sina ston - men är man inte mer intresserad än så? Det är ju nu vi skall träffas och säga vad vi tycker är rätt och fel. Hur vi vill ha det och inte vill ha det. Så anmäl er, annars är risken att dom ställer in.

När tjejerna på avelskansliet är klara med tidsprogrammet så kommer den ut på SIFs hemsida. Dom jobbar febrilt för att få allt att gå ihop.

I helgen skall jag åka upp till Wången och skriva upp stall numreringarna så jag har full koll när jag skall fixa med incheckningen inför avelsbedömningen, nästa helg börjar hästarna komma. Det är ett himla pyssel, vi har 100 boxar att tillgå och 68 anmälda hästar. Låter väl inte så jobbigt, men det är ett antal avelsvisare som tar med sig tävlingshästarna redan till visningen för att sedan stanna över Norrländska Mästerskapen och med dessa hästar blir det snabbt knökfullt.

Slår två flugor i en smäll, då det är kurs för Gummi på Wången i helgen, så kan jag titta en stund på den också.

Önskar er en trevlig helg!

Bjuder på en bild från förra årets visning på Wången, bästa 4-åriga stoet med Vignir Jónasson.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"