Räkna får

Vid varje fordring oavsett hur mörkt eller vilken tid det är så räknar vi antalet hästar i flocken dvs minst fyra gånger per dag. Ikväll var det jag som nattfodrade efter programmet Lets Dance. Klockan var ganska mycket och det var mörkt.

Gissa om paniken steg när det saknades en. En fux, ett föl... Oavsett om hästen är vår eller någon annans så blir känslan i kroppen fruktansvärd.

Ropade, ingen reaktion. Kände på mammans ljuver, inget konstigt, hyfsat nyligen diad. En liten tröst. Började gå bortåt ut i mörkret. Hagen är alldeles för stor dessa gånger.

Många tankar om död fölunge eller orörlig fölunge pga brutet ben han strömma genom huvudet.

En stor kram fick sötnosen när jag hittade henne ståendes ensam i vindskyddet utan brutna ben. Som om inget hade hänt. Efter allt kramande följde hon mig till flocken och övergick till natt maten.

Pust vad skönt, för denna gång. En gång har vi hittat en död fölunge i hagen, fyra månader var hon. Lunch fordring var det och vid räkning saknades en och vi hittade henne i vindskyddet, död. Inge kul. En annan gång upptäckte vi en fölunge med en allergisk reaktion. Kolsvart ute men hörde att andningen inte stämde hos henne. Något var sig olikt. Fick tillkalla veterinär och allt slutade tack och lov bra.

Så peppar peppar, vi är förskonade från elände med tanke på hur många hästar som passerat gården under årens lopp.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"