Lugn bara lugn

14 april 2013

Vad tror ni? Fölning i denna hage om fyra veckor? Lugn bara lugn, säger L. Jag är tydligen lika orolig varje år, enligt honom. Det har alltid fixat sig. Alla ston, utom Hrund ett år, har fölat utomhus.

Kanske blir det fölning inomhus för första gången för Muska, i år? Men hoppas verkligen inte det. Vill så gärna att dom skall föla utomhus och inte instängda i en liten box.

Lite värme i veckan kommer att göra susen och lite regn påskyndar snösmälltningen också. Känns som om jag har skrivit detta redan, minst en gång. Kankse är jag lite nervös, ändå. Lite stressad över vädret.

Denna vecka väntar jag på att Gígja ska komma i brunst. Vill göra ett bakt.prov på henne så hon är redo för betäckning igen. Eftersom ingen har nappat på vår annons på henne så har vi bestämt att själva betäcka henne igen. Det är slöseri att bara ha ett avelssto gåendes i väntan på...

Hon är dock fortfarande till salu och köper man henne nu så får man ju på köpet, valfriheten att betäcka med vilken hingst man vill. Ett riktigt kul val :)

Själva har vi inte bestämt ännu.

Fálki frá Saudarkróki, VM i Danmark 2003

Denna skönhet kommer till Meråker, Norge. Inte alls långt för oss Jämtlänningar att åka. Han har 8,68 för ridegenskaper. Han har 9,5 för pass och spirit och hans skritt är makalös och belönad med 9,0. Han har VM guld i avel och VM guld i sport/femgång. Kankse kunde passa Gígja utmärkt, men inget är bestämt ännu.

En skimmel avkomma?! Gillar man det, pass och mycket vilja, då är valet enkelt :)

Fálki kommer till Meråker 3 juni. Läs mer här>>>

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"