Häst tillverkning




Stoet Muska passerar 300 dygn i sin dräktighet i dagarna. Ca 30 dagar kvar och  ca 50 cm snö kvar på ängarna ingen bra kombination. Men till nästa vecka har dom lovat 7-10 plusgrader så nu kommer snösmältningen att gå med rasande fart.

Föltider är härliga tider, men även ololiga tider. Men det är bara att hålla tummar och tår. Har stona fått god omvårdnad, bra mat och i övrigt mått bra så är det inte så mycket mer man kan göra än att vänta och se. Vaka såklart när det börjar bli dags.

Optimalt är ju att dom får gå på grönt innan fölning, tycker jag. Men när våren är så sen som i år så blir det tufft. Vi brukar släppa hästarna på sommarhagarna redan vid 1 maj, men i år blir det tufft, det är ju redan om två veckor. Stonas hagar ligger dock i sydsluttning så när det väl börjar smällta och sedan gro, så går det nog fort.

Meyla är tokbrunstig, så på nästa brunst om tre veckor åker vi till veterinären och gör bakt.prov och kollar i övrigt att allt står rätt till inför betäckningssäsongen.

Gun hon tillverkar också hästar, ibland tovade och ibland av trä. Visst är trä hästen supersnygg!? Hon har gjort den av en trästubbe med motorsågen. En annan vet inte ens hur man får igång en motorsåg, helt ärligt :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"