Oroligt i flocken


Idag har vi haft en väldigt väderomväxlande dag. För att inte nämna hela helgen. I förmiddags red jag två av hästarna i strålande väder. Hyfsat vindstilla, bländande vitt och i solsken.

På eftermiddagen vände det plötsligt och blev både storm och snö. Hästarna brukar inte reagera nämnvärt varken på vind eller snöstorm, vänder oftast baken till. Men när det blåser riktigt mycket så blir dom oroliga. Pga vinden är det mycket som rör sig i naturen, snön som yr, grenar som far, plast som viftar mm det blir många intryck för hästarna att ta in.

Den annars så lugna flocken med ston var under eftermiddagen mer orolig än vanligt.  Tvååringarna sprang omkring och stoja, galoppera i cirklar och stegrade sig.

Hrund och Dis stod ofta med baken mot varandra och pep. Dis är lägst i rang och Hrund är nyast i flocken. Så dom två har fortfarande inte gjort upp.

Men när dom trognaste av vänner, Muska och Spes, rök ihop och inte kunde lämna varandra ifred. Då blev jag förvånad. Dom har gått ihop i många år och ändå skulle det bråkas. Brukar ju inte bry sig nämnvärt om varandra.

Blir själv så orolig när stona som är så långt gånget i sin dräktighet står och trycker baken mot varandra. Det är så lätt att dom slinter och sparkar varandra på magen istället. Tänk vad illa det kan gå.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd