Döggvi + Gígja = 2012

Döggvi 2010 Foto Ulrika N

Vi har bestämt att vi ska betäcka vår Gígja (e Hamur frá Þóroddsstöðm) med Döggvi frá Ytri-Bergisá.  Döggvi har ett fantastikt lynne, ser alltid glad och sammarbetsvillig ut med mjuka och rumsliga gångarter och är en femgångare som kommer att passa Gígja utmärkt. Döggvi har en dålig bedömning för sin pass, men vi har sett honom "in action" och vet att där finns en mycket fin pass. Döggvi har ju även en helt fantastisk far, Gustur frá Hóli. Att blanda in lite Gustur blod i stammen kan aldrig vara fel. Gustur har givit fantastiska sporthästar så som Kraftur frá Bringu, Klettur frá Hvammi m fl och den fina hingsten Glotti frá Sveinatungu som vi fick beskåda på avels VM 2011. Glotti har 8,90 för gångarter med bl a 9,5 för pass och spirit, 9,0 för tölt och trav. Det kallar jag en super topp femgångshäst :)

Döggvi frá Ytri-Bergisá

Döggvi ska bedömas om i maj-juni och vi håller självklart tummarna för att han får den fina bedömning som han förtjänar. Speciellt för passen. Passen påverkar hans totalbedömning massor.
Gustur frá Hóli
När vi var till Island 2009 fick vi även chansen att beskåda Döggvis far Gustur frá Hóli. Vacker, även om jag inte är så svag för skimlar. Men en ren skimmel är ju rena drömen, men när är dom ren... Men en bra islandshäst har ju ingen speciell färg...

Den översta bilden är lånad från Valne gårds hemsida, med tillstånd.

Kommentarer

Kul! Skulle också vilja ha en vacker och strålande Döggvikopia någon dag!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd