Meylas prick



Nu är det dags att hämta hem Meyla. Hon är ultraljudad i onsdags på 11 dygn (ovan) och idag på 14 dygn (nedan).

Idag blev en extra koll för att se att det inte var tvillingar. Det kunde inte avgöras i onsdags för att det var så litet.

Idag var det 12 mm.

Meylas dräktighet är en enormt stor glädje, lycka och lättnad. Nu håller vi alla tummar och tår för att det ska gå hela vägen.

Tack Ann-Sofie för att du fixade detta!!!

Kommentarer

Fia sa…
Grattis, vad roligt hon tog sig! :D Då har jag, som nybörjare på ämnet, en fråga åt dig. Det där med att kolla efter tvillingar.. hur pålitligt är det vid dag 16? Vet var ut och ultraljudade för att kolla om hon var dräktig, och sa att vi borde göra det igen om ca 2v för att säkerställa det inte är tvillingar, men nu såg det inte ut så, men sa att de kan ligga på samma ställe och därför inte synas nu. Så, undrade väl mest hur "pakko på" det är att kolla nu igen? Och vid vilka dagar brukar du kolla? :) //Frågvis Fia
M A Friman sa…
Vi brukar ultraljuda första gången på ca dag 16. Denna gång blev det lite annorlunda eftersom hon stod hemma hos min veterinär (och båda två var väldigt nyfikna och veterinären väldigt duktig).

Vid 16 dygn brukar dom kunna se/ana om det är tvillingar. Dom "kan" ligga bakom varandra men man brukar se. Ses/anas två då brukar vi göra ett nytt ca 1 vecka - 10 dagar senare.

Sedan gör vi ett nytt ultraljud efter 40 dygn om det finns försäkring som kräver det. Annars kan vi ta det lite tidigare tex 35-40 dygn.

Sedan brukar vi göra ett efter 90 dygn. Ibland finns det en koppling till levande föl avgiften i betäckningskontraktet.

Självklart gör vi undantag. Men vi anpassar oss efter sto, magkänsla, erfarenhet, försäkring och betäckningskontrakt
Fia sa…
Oj hejsan hoppsan, har inte sett jag fått svar :) Tack för svaret! Usch vad nervös jag blir, och ju mer jag tänker och läser desto värre blir det, haha

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"