Tandis klar för idag

Vi tog ingen vargtand på Rakel idag heller. Den sitter fortfarande på insidan av P2 på båda sidor. P2:orna har fortfarande inte bytts ut, dvs Rakel är lite sen i tandbytet, men dom är båda jättelösa, så det är bara en tidsfråga och kanske kanske följer vargtanden med, eftersom den sitter där den sitter.

Vi får kolla henne igen i sommar eller tidig höst, extra viktigt att vi kommer ihåg detta innan vi sätter bett i munnen på henne. Eftersom vi brukar ta vargtänderna på tvååringarna, så blir det lätt att man glömmer henne i sommar när vi börjar hantera treåringarna Rakel och Glóría. Men det skall väl ordna sig.

I övrigt tycker jag att det är väldigt kul att titta i munnen på dessa unghästar, det händer så mycket där inne och när man får öppna upp ordenligt och använda en lampa så ser man alla tandbyten väldigt tydligt, både dom som är på gång och dom som nyligen skett.

Ann-Sofie slipade även ner lite vassa kanter, men det var väldigt lite hon tog och med sina fina små redskap, som är nästan lika små som dom som används i min mun när jag går till skräck-tandläkarn.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"