Aveln i Sverige?!

Läste du Heimirs inlägg om aveln i Sverige, i senaste tidningen Islandshästen? Artikeln har fått den effekten som han önskade. Det har satt igång diskussioner bland folk och Heimirs gästbok har blivit full med inlägg. Denni och Ia har skrivit på sin hemsida, Christina på sin och Heimir har startat en ny sida på sin hemsida som svarar på frågor.

Heimir har också gjort en enkät, som han tyvärr avslutade för fort (enligt mig). Han nöjde sig med 100 svar, hade han fått ihop några hundra så hade det blivit ännu mer intressant. Kolla in Heimirs hemsida, mycket läsvärt.

Avelsframgångar:
Bilden ovan är på den super flotta hingsten Kraftur frá Bringu, riden av Tóti. Kraftur står hos Heimir för träning inför VM i Schweiz, då Tóti skall tävla honom.

Kraftur är femgångare med 8,86 för ridegenskaper. 9,0 för tölt, kort tölt, trav, spirit, helhetsintryck. 8,55 totalt. Kraftur är världsmästare i femgång 2007 och det är den titeln han skall försvara 2009.

En av dom hingstar som jag gärna skulle vilja betäcka med i framtiden. Kanske med Hraffa. Kraftur är efter Gustur frá Hóli också en läcker hingst.

Bilden har jag fått lov av Malin att använda, från Krafturs hemsida, fotograf är Heimir Gunnarsson.

Krafturs hemsida
Heimirs hemsida

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd