Avelsmöte på Wången

Det blir ett avelsmöte på Wången. Vi lägger det i samband med avelsbedömningen, då ändå många avelsintresserade finns på plats. En av kvällarna vigs alltså åt diskussioner kring avel. Har ni önskemål på ämnen som skall tas upp, så hör av er till SIFs avelssektion (tidigare avelsutskottet).

I övrigt blir det möten på tre andra ställen i Sverige:
Helsingborg 18 mars
Borås 25 mars
Stockholm/Västerås 1 april

Anledningen att Wångens möte blir senare än dom andra är att vi tror att avstånden här i "norr" är så pass långa så vi har svårt att få deltagare en vardag kväll till Wången. Därför har vi flyttat fram det som ett samarrangemang med avelsbedömningen då det ändå finns många avelsintresserade på plats, både visare, tränare, hästägare och övriga. Mötet på Wången blir det nordligaste av dessa 4 avelsmöten. Så hela norrland är välkommen!

Mer information i nästa nr av Islandshästen. Nu hoppas jag verkligen att deltagarantalet blir stort på Wången. Nu har vi medlemmar chansen att tycka till och vara delaktiga i idéer, förändringar och beslut.

Punkter på dagordningen redan:
SIFs roll i svensk Islandshästavel
Hur skall vi styra aveln?
Behövs regler?
Avelsmål
Nytt från Jordbruksverket

Kommentarer

Ulla sa…
Tycker det är jättesmart att ni lägger det i samband med bedömningen på Wången. Det tror jag är ett bra "grepp". Jag själv kommer för att jag så gärna vill höra hur disskussionerna går bland er som är duktiga och kan mycket. Alltid lär man sig nåt nytt!

kram

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd