Hrund frá Sydri-Reykjum

Stoet Hrund har tillfälligt flyttat in i stallet, från stoflocken. Hon gör Gígja sällskap, både i hagen och i stallet. Hrund har gått med sitt stoföl Hronja ända fram till nu och nu är det dags för avvänjning. Igår särade vi på dem och det gick mycket lugnt och fint till. Hronja går kvar i sin gamla trygga miljö och verkar inte så värst bekymrad över att mamma inte är kvar. Hon är en stor tjej nu, 9 månader.

Hrund och Gígja är syskon, har vuxit upp tillsammans på Island, har samma uppfödare, och kom till Sverige samtidigt, sedan har dom här i sverige gått lite skilda vägar. Men deras vägar har korsats lite då och då. Dom här två stona är det absolut inga problem att släppa ihop, dom är helt klart "gamla goa vänner".

Hrund skall ev betäckas på nytt i sommar, med Ómur frá Feti.

På bilden ovan ser ni Hrund i mitten med sin andra syster Hera till vänster och Arvakur till höger. Alla tre kommer från samma uppfödare på Island, gården Sydri-Reykjum. Alla tre finns idag i Sverige, där även bilden är tagen. Hera ägs av Malin Segerström, Arvakur av Ann Färnström och Hrund ägs av Petra Andersson.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"