Rapport från Gummi

Pratade med Gummi igår och han lämnade rapport om hur det går med Meyla och Ómur. Han är mycket nöjd med utvecklingen av dem båda. Båda är fantastiskt trevliga ridhästar, med possitiv inställning och en lagom vilja för att fortfarande vara under grundutbildningen. Dom har båda ett väldigt bra rörelsmönster, men dom är väldigt olika. Ómur med ett stort steg och brett register och Meyla med massor av bensprattel. Båda har väldigt lätt för att lära.

Får jag gissa så blir Ómur en fantastiskt jämnt och fin femgångshäst och Meyla en topp fin tölt dam, även fast även hon är femgångare. Det roligaste är nog ändå Meyla, eftersom hon är våran egen uppfödning och Hraffas första avkomma. Det tar ju så lång tid innan man ser resultatet av sina betäckningsplaner.

Det är ju inte förrän nu man får en liten vägvisare i sitt avelsval. Sedan skall man utöver valet och parningen ha en himla massa tur.

Vi skall snart åka och titta på dem igen, saknar dem väldigt mycket, det är väldigt tomt i deras boxar. Till påsk kommer dom hem, båda två!

Bilden är på Meyla januari 2008.

Kommentarer

Irja sa…
Åååå, va kul. Vill se dem snart!!!!
Maddi sa…
Hon är verkligen fantastiskt vacker!!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd