Rakel "mobbad"

Idag har vi provat släppa in Rakel hos stona igen. Som jag tidigare nämnde så har hon gått hemma vid stallet ett tag pga hälta och förra helgen släppte vi in henne i stohagen igen, där hon gått tidigare. Men det gick inge bra, hon blev utjagad. Hon var inte välkommen efter några veckors frånvaro.

Idag när vi var hemma i dagsljus gjorde vi ett nytt försök. Men samma idag, efter en kort tid stod hon utanför hagen igen.

Nu får vi prova ett nytt knep. Som tur är har vi en hage till som sitter ihop med stohagen, dom gränsar mot varandra längst en hel långsida. Den hagen använde vi till Ómur i somras när vi skulle kolla stonas brunst. Nu kommer den lägligt till användning för Rakel. Hon får tyvärr gå själv, men hon får gå i denna hage i en vecka, till nästa helg, så skall vi åter prova släppa in henne hos stona. Jag blir dock tvungen att ta in henne på nätterna då denna hage inte har något vindskydd eller tak över huvudet, ingen torr liggplats.

Jag är inte riktigt van vid att islandshästar beter sig på detta sätt. Dom brukar vara väldigt snälla mot nykomlingar alt att nykomlingar beter sig vettigt så att dom är välkomna i flocken. Men Rakel är ju inte ens en nykomling, hon har bara varit ifrån flocken i några veckor.

Bilden är på Rakel förra vintern.

Kommentarer

Ulla sa…
Låter som en bra idé! Du kan också testa att släppa in den mest dominanta till henne så de får vara själva några dagar utan resten av flocken. Brukar kunna fungera. Hoppas det löser sig!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"