Lymfangit



Att ett litet sår kan ge sådana följder. 

Rakel har fått ett litet sår ca fem centimeter ovanför höger framknä. Såret var inte stort och inte djupt. Men skit har det kommit i det och svullnaden slog till i hela benet, från strax under armbågen till kotan. Karleden såg ganska normal ut. 

Började med att rengöra såret och sedan hela benet med såpa och vatten. Kylde benet i omgångar och tog en promenad. Provade även våtomslag. Inget hjälpte, svullnaden kvarstod och tempen förblev hög. 

Kronisk lymfangit vill man inte ha. Det var bara att ringa veterinären. Ringde vid 18-tiden, hon skulle ut på ett akut ögonsår först. Det tog till 24.00 innan vi hade veterinären på plats. Klockan var 02.00 innan hon var klar.

Men nu är Rakel full av medicin, först mot magen, sedan smärtstillande och på det antiinflammatoriskt. Nu håller vi tummar att svullnaden släpper, såret läker och att magen klarar medicinen.

Men vad är väl det här, har vänner/kollegor som får evakuera och lämna sina gårdar. Hitta hagar och stall till djuren. Vilket elände med branden! Här njuter vi av solen och dom önskar inget annat än regn. Jag kan faktiskt stå ut med lite regn om den som ger mig regn även lovar att dränka trakterna runt Sala.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"