Hrafndis frá Bakkakoti


Vår tant Hraffa blir 18 år i år, idag. Hon är född på Island, hos Jon Arsaelsson, och födelsedatum är okänd. Inte kan man tro att denna fina dam är så pass gammal. Pigg och glad.

E Ódur frá Brún. Ódur är efter den fina svarta hingsten Stigur frá Kjartansstödum. Hon har Sörli frá Saudárkróki på båda sidor i stamtavlan.

Stamboksförd 2003 och fick sitt första föl, Meyla, 2005. Även mamma till Rakel (2006), Már (2008) och Júlia (2012). Förlorade tyvärr ett svart stoföl mellan Már och Júlia.

Vi köpte Hraffa från Island när hon var 8 år. Gummi hjälpte oss att hitta henne. Tiden går alldeles för fort, 10 år sedan. Hon var från början min rid- och kurshäst. Målet var hela tiden att bedöma henne och sedan sätta henne i avel. Men jag fick njuta av henne som ridhäst i några år. Hon är en underbar liten, 136 cm, ridhäst. Hon har energi så det räcker till fler än en häst. Skulle kunne springa ihjäl sig
om någon bad henne om det, arbetsvillig så det nästan blir galet mycket. Snäll och trevlig i all hantering, mycket lätt att ha att göra med.

Har en trist exteriör bedömning men en jämn och fin ridbedömning, där hon borde ha fått mer. Är helt övertygad om att hon skulle ha fått mer om vi hade bedömt om henne ett år då domarnas ridning var slopad. Hon var inte alls nöjd med att bli provriden av domaren och tror att man där drog ner både på hennes spirit och helhetsintryck.

Låter som en försäljningsannons men nej henne säljer vi aldrig.

Ps. Det är en video som jag hoppas ni kan se. Jag själv kan se den i min dator och mobil men inte på ipadden?!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"