Pansarplåt



Järntråden, knorren och stolpen syns knappt under islagret.
Det regn/snöar iskristaller idag. Rider man fort gör det ont i ansiktet, dessutom blir man ganska snabbt genomblöt.

Inte kul att skrapa bilrutorna idag, isen sitter som pansarplåt. Vi har mossor med snö som nu sjunker ihop, blir det dessutom kallt så blir det en hård skorpa, skare, av det hela. Bra för vårvintern, men inte så kul just nu. Tjälen och detta gör att den härliga vårvintern förlängs om vi dessutom får snö på detta sedan. Vilket vi självklart hoppas på.
Meyla har grävt en grop i hagen för att visa att snön går henne ända upp till framknät.
Det går fortfarande utmärkt att pulsa fram i skogen. Snön är lätt för hästarna att pulsa fram i. Idag har även ridplanen blivit plogad. Hoppas nu på lite snö så blir underlaget helt perfekt där ockås. Nu återgår vi till vardagen och ridning på kvällstid, så det passar sig utmärkt att jobba hästarna lite mer på ridplanen.


Isen sitter inte bara på bilrutorna utan även i man, svans och päls på hästarna. Aveslstona mår inget illa av att gå ute i kyla, tror mer att dom lider av detta väder. Pälsen blir snabbt genomblöt. Så nu får dom både extra hö, för att hålla värmen och nyhalmat, för att ha något skönt att ligga på och rulla sig i för att torka pälsen lite.


Grått har det dessutom varit idag, blev liksom aldrig dagsljus. Men det gick bra att rida ändå. Alla tre hästarna motionerade.
Vacker gren helt täckt av is

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"