Thóra från Kallsta


Thóra från Kallsta, född 2001, är våran första avkomma. Hon är u Frida från Bärby och efter Flipi från Östersåker. Hon blev "tillverkad" uppe i Vallbo i Jämtland sommaren 2000. 2007 valde vi att sälja Thóra, hon var nyligen inriden och hade presic kommit igång med sin tölt. Det var lite tidigt att sälja henne, men jag hade för många ridhästar den vintern.

Hon såldes till Christina i Grannäs. Där har Thóra nu i sommar blivit mamma. Hon har ett hingstföl efter Draumur från Västeråsen och är i sommar betäckt på nytt med Veigar frá Vakurstödum.

Thóras mamma Frida sålde vi sommaren 2004 till systrarna Parmander och nu har tjejerna vuxit ifrån hästarna och sålt Frida vidare till en ung ryttare i Mattmar. På lördag skall jag hälsa på Joanna (och Frida) som är mamma till den unga ryttaren.

Det är superkul att få föl, när det går bra. Sedan kommer man till en fas som inte är lika rolig, man måste sälja, man kan inte behålla allt (även om man skulle vilja). Det är inte lätt att sälja, man skulle vilja välja noga noga för att hitta den som passar hästen bäst.

Sedan är det kul när det går bra och man kan följa hästarna hos sina nya ägare.

Nästa år kommer vi att sälja två unga ston och jag har redan ågren.

Bilden är lånad från Christinas blogg.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"