Årets Hjältedjur

Alla har vi hört talas om hästen som busig med de allra duktigaste ryttarna, men snäll som ett lamm när barnen med funktionshinder rider. Katter som lägger sig hos svårt sjuka människor och ger tröst. Nu är det dags igen att uppmärksamma dessa fantastiska djur med priset Årets Hjältedjur.

Djur är ovetande om den stora insats de gör för oss människor när de berikar våra liv och ibland till och med räddar liv. Vi människor behöver också påminnas om detta och därför söker nu Agria Djurförsäkring tillsammans med organisationen Manimalis för andra året efter djur som kan bli Årets Hjältedjur år 2010.

I fjol fick bordercollien Jenna priset Årets Hjältedjur, som delades ut för första gången. I smällkalla januarinatten öppnade hon själv ytterdörren och skällde envist tills matte vaknade och upptäckte att ladugården brann. Genom sin intuition, kreativitet och envishet räddade Jenna 160 kor från att dö i lågorna.

Vem som helst kan nominera ett eller flera djur på www.agria.se/hjaltedjur fram till den 29 oktober. Därefter utser en jury, bestående av representanter från olika djurorganisationer, vilket djur som blir Årets Hjältedjur år 2010.

Djuret belönas med ett stipendium på 25000 kr som ska gå tillbaka till en verksamhet som gör nytta för andra djur. Dessutom får djuret saker från Agriashop och om pristagaren säger mjau eller vov får denne dessutom gåvor från Pedigree eller Whiskas.

Utdrag från Agrias pressmeddelande 2010-10-18

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"