Planering

Ev kommer Blær frá Búdarhóli till oss och betäcker sommaren 2011. Han är en superbra avelshingst som lite smått började visa sitt avelsvärde förra sommaren då hans första avkommor i Sverige kom till bedömning. Två fyra åriga ston gick in i stambok direkt och en tre årig hingst fick 8,0 för exteriören och fick betäckningsrätt. I sommar kommer fler av hans avkommor att bedömas, på Wången, och har hört att dessa är väldigt fina. Vi själva planerar att bedöma två avkommor efter honom sommaren 2011.

Blær är efter Andvari frá Ey 1, samma far som Stians fina tävlingshäst Jarl frá Miðkrika. Blærs mor är även hon första klass. Blær har en ridegenksapsbedömning på 8,50, med 8,5 för alla gångarter, hans exteriör är på 7,85. Han är framförallt en fantastisk nedärvare och utöver det en otrolig ridhäst med ett lynne av guld. Det är så otroligt spännande att få ner honom till Jämtland, igen!

Blær finns idag i nord Norge, besök gärna hans hemsida för mer information.

Är du intresserad, planera redan nu för sommaren 2011. Hör gärna av dig också, via en kommentar, tfn eller e-post.

Kommentarer

Hej Maarit,

Precis det besked vi hoppats på! Vi kommer med ett eller två ston! Får man boka redan nu? ;-)
Maria sa…
Ni är fantastiska !
Vi bokar för två ston.

Maria och Gummi
Irja sa…
Spännande. Jag är superförtjust i min Blaerdotter och vill gärna beställa en till likadan. En Meyla skulle inte heller sitta fel. Kan ni ordna det?!...

;)

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"