Livets glada dagar

Ómur lever livets glada dagar, just nu. Brudar och bete, vad kan man mera önska sig! Jag är kungen över Kallsta, tror jag att han tänker.

Brynja, Brana, Toppa och Gígja är betäckta. Hraffa skall handbetäckas på lördag och Hrefna väntar vi brunst på. Sedan är det två nya ston kvar att betäcka så fort dom kommer i brunst. Ultraljud på dom första om några veckor.

Jag skall ta kort på färgprakten, det har helt klart skett en förändring i våran hage. Från fux/svart till fux, svart, brun, skimmel, svartskäck, fuxskäck och bleksvart. Himla fina ston.

Sedan är man väl förtjänt av en riktig vila, eller hur? Efter betäckningssäsongen bör man få en betessäsong. Det tar på krafterna att ta hand om alla brudar. Ómur skall inte sättas igång förrän i september och då skall han till Gummi i ca en månad innan han kommer hem och stallskötaren (författaren) får njuta av honom under hösten/vintern.

Vi kommer under hösten/vintern att ta stor hjälp av Gummi i fortsatt träning av Ómur. Jag kommer att åka till Gummi regelbundet och rida lektioner t ex.

Sedan i vår/vinter är det åter dags för Ómur att åka till Gummi för fortsatt träning inför visning som 5 åring nästa sommar. Men dit är det långt, först sommar och brudar!

Kommentarer

Anonym sa…
Du har så himla trevlig blogg. Bra skrivet och många supersnygga bilder. Måste bara gå in minst en gång om dagen och läsa. Dagens höjdpunkt när du uppdaterat.
Hälsn. Karin
M A Friman sa…
Tack och kul att du/ni tittar in!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"