Hästar, hästar, hästar...

Idag går telefonen varm och Wången fylls med hästar. Dom flesta visningshästarna kommer redan idag. Då hinner dom få en-två vilodagar efter resan, innan det börjar med veterinärbesiktningar och mätningar på måndag, exteriör och ridning på tisdag.

Det är ett himla pyssel med boxar. Det är inget problem att få in alla visningshästar på Wången, men dom långväga gästerna vill ju självklart även ta med sina tävlingshästar. För att slippa åka tillbaka, den långa vägen och byta hästar.

Visningshästarna måste sedan snabbt efter visningen på torsdag lämna sina boxar för att ge plats åt fler tävlingshästar. Tävlingsekipagen som kommer vill ju precis som avelsvisarna ge långresande hästar en-två dagars vila innan och vill gärna komma redan på onsdag, men då är ju stallarna fulla av visningshästar. Så ni kan gissa att det blir ett himla pysslande...

Men med lite god vilja, går allt, utom trasiga klockor och riktigt små barn!

Kommentarer

Tova sa…
Jag vill bara säga att du är fantastisk Maarit som håller i allt det här, och dessutom verkar göra det med ett sådant lugn! Utan sådana som dig och Maria stannar Sverige, i alla fall Gneisti!
Kram Tova
Ulla sa…
kan tänka mig att det är minst sagt lite struligt! Kniper det så har jag stallplatser som kan utnyttjas för redan visade hästar som behöver "ställas undan" efter avelsvisningen för att ge plats till andra under tävlingen. Kan erbjuda en hingstbox och 5 stoboxar.
kram

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"