Igång

Avelsbedömningen är igång och första dagen är avklarad. Alla är på plats, funktionärer, domare, hästar, visare och många hästägare. Veterinärbesiktning och mätning har gått jättebra idag. Några hästar kvar att veterinärbesiktiga och alla hästar är färdigmätta.

Har faktiskt inte hunnit se mina egna hästar och deras besiktning eller deras mätning. Har dock hunnit kika in i boxarna. Polerade och fina, med delade manar och glänsande hovar.

Imorgon kör vi igång med exteriörvisningar kl 08.00 i ridhuset. Ómur skall exteriörvisas kl 08.32 och ridas 10.16, Meyla skall exteriörvisas kl 12.08 och ridas kl 14.36.

Vädret har idag bjudit på sol, regn, blixtar, åska och enorm hagelskur. Avundas inte dem som var ute och red i den hagelskuren som kom. Wångenbanan har fått ta mycket stryk idag pga vädret och som vanligt är banan det stora diskussionsämnet.

Programmet är också en het potatis. Publiken tycker att programmet är värdelöst och ryttarna tycker att det är jättebra. Programmet är ju endast tidssatt för ryttarna och sedan får ryttarna sätta in den häst dom vill på sin utsatta tid. Ända fram till exteriörbedömningen får dom alltså välja i vilken ordning dom skall visa sina hästar. Men i den ordning som dom sedan kommer till exteriörvisningen måste dom även komma till ridningen.

Detta är inte publikvänligt, men det är för hästarnas bästa och detta diskuteras mycket.

Nu är det en kort natts sömn som gäller, kl börjar närma sig två och sex är det dags att kliva upp. God natt och kanske ses vi imorgon! Jobbar vidare med att försöka få till allas önskemål...

Kommentarer

Berg Bring sa…
Lycka till med dina hästar! Jag vet ju va himla nervös man är i dessa sammanhang. Får väl följa resultaten på World Fengur från jobbet :)

Hälsningar
Monica
JosefineSK sa…
Oj, om WF- sifforna stämmer måste det ha gått superbra för Meyla - 7,98 för ridegenskaperna!!! GRATTIS!!!!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"