Stormen Cora



Vi hade ordnat hästvakt och for igår morse till Vemdalen. Hade en fantastisk dag i skidbacken igår. Vindstilla och strålande sol. Perfekt underlag.

Redan igår nämnde någon en storm som skulle komma in från Island, till idag. Följde informationen lite sporadiskt under kvällen. Tittade på träden utanför som inte rörde sig en millimeter. Himlen strålade med en magisk stjärntablå. Kändes overkligt att det var klass 2-varning på gång.

På lokala nyheterna pratades det om klass 2 varning och helt inställd tågtrafik i Jämtland.

Vaknade i morse till en strålande morgon och yrade om att sticka ut och köra manschester. Sambon läste på nätet att man inte skulle ut och åka i trafiken om det inte var absolut nödvändigt. Men vi var ju tvungna att ta oss hem.

Efter alla varningar bestämde vi oss för att åka hem direkt efter frukost. Liftkortet fick vara, buu...

Stina hade tagit in alla hästar när vi kom hem, förberett med hö ända till imorgon em. Vi bunkrade med vatten och skottade lite på gårdsplan. Sedan har vi hållit oss inne. Mot kvällen lugnade Cora ner sig. Man ska väl inte säga att man är besviken. Men lite väl mycket stohej för så lite. Eller så passerade Cora inte oss riktigt. Kanske tog hon färden längre norrut. Fick skotta fram en vattenbalja innan vi släppte ut hästarna inför natten, det var allés. Men absolut skönt att allt gick så bra.

Kan nämna att våra vänner, som blev kvar i fjällen, fick en kanonfin fm i slalombacken.

Känns lite som, Vargen kommer...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"