Bättre försäkring för äldre hästar

Agria tar bort åldersbegränsningen för äldre hästar!

Nu får den äldre hästen ökad trygghet när Agria Djurförsäkring som första försäkringsbolag tar bort åldersgränsen vid nyförsäkring av hästar. Hästägarnas efterfrågan samt resultatet av en marknadsundersökning visar att många vill kunna ge sina hästar samma trygghet oavsett ålder. 


Orsakerna till att Agria nu helt lyfter bort kravet på ålder för att teckna en veterinärvårdsförsäkring är flera. Bland annat visar en marknadsundersökning att en vanlig orsak till att man väljer att inte försäkra sin häst är just åldern. Samtidigt har hästägare valt att teckna en mer begränsande veteranförsäkring hos Agria.
-  Vi ser att det finns ett stort intresse bland många hästägare att försäkra sina äldre hästar. Många skador uppkommer med åldern och att kunna ha en trygg veterinärvårdsförsäkring ska vara lika enkelt som för en yngre häst, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst och lantbruk.

Tidigare har Agria erbjudit en mer begränsad produkt för äldre hästar, men nu finns möjligheten att fritt välja den produkt som passar hästens och hästägarens behov.  Att kunna teckna veterinärvårdsförsäkringen A1 och Agria Guld, med ökad ersättning för hältor och rörelsestörning, ger den äldre hästen ett riktigt bra skydd.

Förändringen gäller från den 1 januari.

Källa: Agria Djurförsäkring

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"