Skottdagen

I helgen blev det slalom

Denna dag får vi inte uppleva så ofta, men det händer då och då dvs vart 4 år, 29 februari. Skottdagen innebär 366 dagar på detta år istället för det vanliga på 365. Skottdagen är ett sätt att hålla årstiderna på "plast". Annars skulle vi ibland ha sommar med snö och vinter med 20 plusgrader, höst med krokusar och vår med blåbär. Fint med variation.
Det fanns ända fram till 1800-talet en oskriven lag på Brittiska öarna som sade att den man som avvisade en friare under ett skottår var tvungen att ge henne en kyss samt ett silkeslinne eller ett par handskar. Men nuförtiden enligt gammal tradition får giftaslystna kvinnor bara fria på skottdagen. Och då har damerna trumf på hand. Den man som tackar nej bör dra sig ur med hjälp av en dyrbar gåva.

Hmm har inte tänkt fria men kanske kan det vara värt en dyrbar gåva ändå, måste fundera...

Denna vecka är planerad, med 4 träningspass, som är minimum för mig för att min plan med 100 pass innan midsommar ska fungera. Sedan blir det en föreläsning på Wången och ett möte på Dille. Hämta Birk och Júni från inridningen på Sörbygården och köra Bruno till Valne gård. Katten Doris ska till veterinären för sterilisering och minst en dag skall tillbringas i Åre med Stockholmsvänner som har sportlov. Får även besök av en tjej som skall provrida Thruma. Så yes, jag vet vad jag gör denna vecka för utöver detta är det jobb som vanligt och fodring/skötsel och motionering av hästarna på hemmaplan.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"