Kunskapssajt

Har fått veta att det är en kunskapssajt på G. Den 21 september skall HästSverige leverera kunskap för hästfolk. Den nya sajten ska sätta hästen i centrum.

Hur sköter man egentligen en häst på rätt sätt?
Vilka behov har den av foder?
Vilket behov har den av uppstallning och daglig motion?
Hur kan man upptäcka skador och sjukdomar hos hästen?

HästSverige ska leverera kunskap om hästen – på flera olika nivåer. Veta, Veta mer och Veta mest gör kunskapssajten intressant och tillgänglig för alla hästmänniskor som vill lära sig mer.

Från den unga ridskoleeleven som rider sin första termin till tränaren och ryttaren på elitnivå. Även lärare på olika hästutbildningar, tränare/kuskar inom travet samt det stora antalet hobbyutövare som finns i landet kommer att ha nytta av materialet.

Varför behövs HästSverige? Svaret är egentligen väldigt enkelt; för att på bästa sätt sköta och träna en häst oavsett gren behövs snabb och enkel tillgång till aktuell och korrekt kunskap! Men det tar lång tid att inhämta kunskap och det kan ibland vara svårt att värdera den. Aktiva på olika nivåer ska kunna lita på det som presenteras på HästSverige.

HästSverige präglas av kunskap som vilar på vetenskap och beprövad erfarenhet. Många av rönen som gäller sjukdomar, skador, avel, foder, träning med mera är baserade på aktuell forskning från Sverige och från utlandet.

Vilka ligger bakom denna satsning? En rad organisationer och myndigheter med anknytning till hästnäringen i Sverige vill med satsningen HästSverige höja kunskapsnivån hos landets hästägare.

Satsningen är ett initiativ från SLU (Sveriges lantbruksuniversitet), SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt), HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse), SHF (Stiftelsen Hästforskning), LRF (Lantbrukarnas riksförbund) och Agria Djurförsäkring.

Kanske är detta ett alternativ till det GRÖNA KORTET som man så många år har talat om att införa för att få hantera hästar?

Vi får väl se, den 21 september...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

Har du Stånds på dina marker?