Betäckningsrapport



Då jag är ute och id-kontrollerar mycket hästar nu upplever jag en ganska stor förvirring just nu.

Stoägarna är stressade över att dom inte fått någon betäckningsrapport?!

Skall försöka reda lite klarhet i problemet. SIF och flera andra rasföreningar håller på att gå över till det papperslösa samhället ;) Många rasföreningar försöker få hingsthållare/ägare att göra en del av registreringsjobbet.

Just nu befinner vi oss i ett mellanläge, det finns fortfarande betäckningsrapporter och det finns betäckningar utan rapporter.

Har du förra året fått den lilla papperskvittensen så ska du i år även få betäckningsrapporten. Då har hingstägaren/hållaren rapporterat pappersvägen. Har du inte fått papperskvittensen förra året så ska du i år inte få betäckningsrapporten.

Har du betäckningsrapporten, så ska den finnas tillhands när id-kontrollanten kommer. Har du ingen betäckningsrapport så ska du till id-kontrollanten kunna visa upp betäckningsdatum, hingstens- och stoets korrekta namn (stavning med isländska bokstäver ska framgå) och registreringsnummer.

Alla medlemmar i SIF har tillgång till World Fengur. Där kan man enkelt få fram betäckningsdatum, genom att klicka in sig på stoet och klicka på fliken Betäckningsrapport, där framgår även namn och reg.nummer på hingsten.

Har du uppkoppling på telefonen så går det utmärkt att gå in på mobilen och surfa in på WF när id-kontrollanten är i stallet.

Hoppas ni fått lite klarhet och förstår varför alla inte har fått betäckningsrapporter ännu från hingstägarna.

Bye the way - WF firar 10 år i år (därav loggan).

Kommentarer

Irja sa…
Fick jättebra hjälp av Avelskansliet i frågan. Svarade inom 5 minuter på mitt mail med frågan. Inom 10 minuter hade de skickat uppgifterna angående mina ston. Nu ska det bara vara att visa upp dessa i tex mobilen för dig när du kommer. Snabbt och smidigt :)

Har du tid att komma till mig och ID-kontrollera inom den närmaste framtiden förresten?!...

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd