Ómur på god väg...


Ómur och Gummi var alldeles för bra idag.

Gårdagens PP1 gav en 2:a placering för Ómur och Gummi. Gummi lyckades även med en första placering med sin egen Döggvi. Med Ómur fick han totalpoäng på 6,71, tider på 9,1 och 9,6. Sämsta poäng på 5,5 just av den domare som såg svagheterna i första heatet vid speakertornet. I övrigt var poängen 6,0-7,5. Gummi är verkligen duktig på att samla fina poäng i passen.





I dagens F1 uttagning gick det så bra att Gummi placerade sig på en 3:e plats med Ómur med poängen 6,20 och på en första plats med sin Döggvi med poängen 6,73. Eftersom vi inte kan klona Gummi så blir han tvungen att välja häst till A-finalen och självklart väljer han sin egen Döggvi. Döggvi är ju Gummis reservhäst till VM och Ómur gör sin första säsong och har framtiden för sig.

Men helt klart har Ómur visat att han kommer att bli en superflott femgångshäst i framtiden, med rätt ryttare. Han har fått en super start på sin karriär på tävlingsbanorna denna säsong. Nu blir det vila och efter vilan blir det jag som får njuta av honom istället.

Nästa mål med Ómur är en ny avelsbedömning nästa sommar. Känns riktigt långsiktigt, då avelsbedömningen just varit. Men tiden går fort...

Båda bilderna är från idag, den översta en tölt bild och den understa en fin passläggning i femgången.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"