Már från Jemthagen


Vår Már blev tre i slutet på maj. Han är undan Hraffa, Hrafndís frá Bakkakoti, e Ódur frá Brún, och efter Ómur frá Feti, e Þóroddur frá Þóroddsstöðum. En av Ómurs första årskull. Már skall ridas in i höst och det ska bli så spännande att se vad just den kombinationen har fått till. Han är en farbror med mycket långa ben och en slank kropp.


Hans huvud är inte till hans fördel, han har en konvex noslinje, små öron och små ögon. Men det är ju bara det yttre, innanför pannbenet är det en riktigt lugn och trevlig kille. Skulle man välja att visa honom så har ju huvudet en låg faktor, så är det något som ska bli dåligt så kan det ju lika väl bli huvudets utseende. I övrigt tycker jag att han är riktigt snygg och rör sig riktigt härligt.

Så detta blir riktigt spännande oavsett om vi tar fram honom som hingst eller som valack. Oavsett vilket så tror jag att vi skall försöka visa honom framöver. Det är ju framför allt till föräldrarnas fördel i sådant fall. För att visa vad dom ger. Eftersom vi äger både mor och far.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"