Rikare odlingslandskap

Var igår kväll var vi på en inspirationsträff som Länsstyrelsen i Jämtland arrangerade via sitt projekt Rikare odlingslandskap. Alla som har, vill ha eller är intresserade av betes djur var inbjudna.

Några bekanta men dom flesta ansiktena var nya. Endast vi och en till hade hästar på sina beten, dom flesta hade kor och får. Länsstyrelsen har svårt att nå ut till hästägarna och ännu en gång visade det sig att det inte hade lyckats.

Vi fick se massor med vackra bilder från välskötta områden i Jämtland. Vi fick tips och idéer på hur man sköter sina natur- och kulturmiljöer. Var och hur man kan söka bidrag för restaurering av sina timrade lador, stenmurar, fäbodor, alléer, betesmarker, slåtterängar, våtmarker mm.

Projektet arrangerar studiecirklar, träffar för erfarenhetsutbyte, kurser i växtodling, studieresor, fältvandringar, byggnadsvårdskurser och enskilda rådgivningar mm.

Även stängslingskurser hade dom haft och min hjärna började bearbeta idéer på en gång.

Bilderna är från ett av våra beten som vi lånar av grannen. Bilderna är en tidig vårdag. Här finns stenmurar, stenrösen, vackra lador, både timmrade och brädfodrade med välskötta tak.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"