2011


2011 tror vi har mycket roligt med sig. Vi har två fyra åringar, Rakel e Blær och Glóría e Solfari, som vi skall fortsätta inridningen av. Sedan den största händelsen på hela året tror vi blir Meylas avelsbedömning. Går allt som vi hoppas så kommer hon till bedömning i juni i år. Därefter sätts hon i avel och planen är att betäcka henne med Hraunar frá Efri-Raudalaek.


Till sommaren har vi två fina hingstar på station här hos oss. Den fina 1:a klass hingsten Blær frá Búdarhóli e Andvari frá Ey 1. Blær har 8,5 för alla gångarter och våra tidigare avkommor efter honom är helt makalösa.

Den andra hingsten är vår egen Ómur frá Feti, som också blir hemma och betäcker. Vi ser fram emot en härlig men intensiv sommar med fina ston på besök.


Vi väntar Garri föl till sommaren :). Både Hraffa och Gígja skall betäckas med Blær.


Már skall ridas in i höst. Det ser vi verkligen fram emot. Det blir den förta avkomman efter Ómur som skall ridas in här hos oss. Grannen har också ett sto efter Ómur från samma årskull, som skall påbörjas i höst, det ser vi också fram emot.

Kan man fylla ett hästår med så mycket mer? Ja självklart, tex ett VM i Österike, dit skall vi ju också och njuta av massor med vackra och flotta islandshästar.

God fortsättning!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"