Körkurs med Már


Utrustningsgenomgång

Riktigt roligt att idag fara iväg på körkurs. Már och jag fick sällskap. Bella skulle med med sin Mundi. Båda klev på transporten snällt och färden gick toppen även om det var väldigt halt och blåsigt.

Vi började med en presentation av oss och hästarna. Allt från unghäst till 16 år var hästarna. Denna gång enbart Islandshäst och nordsvensk. 

Vi gick igenom selar, tömmar, svanskappor, huvudlag, putor mm. Testade vår egen utrustning. Anpassade och lånade för att alla hästar skulle ha utrustning som passade under kursen.

Hagge tömkörs i skogen

Sedan bar det ut på lite tömkörning. Alla var tidigare tömkörda så det var inga problem.

Vilma tömkörs i skogen

Vi delade upp oss i två grupper så det fanns medhjälpare till alla hästar, fast det inte behövdes till alla. Alla har hjälm vid hantering av hästarna oavsett om man går bredvid eller bakom.


Hagge, min granne Andreas och Fredriks superfina bruksnordis, skötte sig galant i skogen. Hade "tjuvtränat" då dom var med på höstens kurs också.


Sedan bekantade vi oss med draglinor, skacklar, stöttingar.


När hästarna drog draglinor och skacklar var jag så fokuserad på hästen som jag var medhjälpare på så då blev det inga fotografier.


Vilma, också bruks nordis, fick som avslutning dra en stötting. Utan tyngd i dvs kusken gick själv och åkte inte.

Men till vår andras tröst, som inte kom så långt idag. Vilma var också med på höstens kurs och har därmed ett försprång.

Már och alla andra isisar skötte sig väl. Alla drog draglinor utan en blinkning. Kul!

Nästa kurstillfälle om två veckor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"