Längtar...

Kan inte låta bli att längta lite till sommaren och anledningen till det är ju Meyla och Kastali. Meyla mår prima och magen växer. Resultatet måste ju bara bli en pärla när man kombinerar två sånna skönheter. Ska bli så kul att se vad som kommer ut.

Som vanligt är det kul att leka lite med World Fengur. "Parar" man Meyla och Kastali där får man fram att det är 75 % chans att fölet blir svart och 25 % chans att fölet blir fux. Däremot har WF inte den "blekaste" aning om att Meylas mamma är bleksvart och att Meyla är i ljusaste laget. Så jag själv tror att färgkombinationerna kan vara lite annan/fler och det är det ju bara avkommorna som kan visa. Chansen att det ändå blir en helt "vanlig" svart är väldigt stor eftersom Kastalis båda föräldrar är svarta och likaså Meylas båda föräldrar. Det är bara Meylas mamma Hraffa som bidrar med en liten annan färggen och det framgår inte i WF.

Sannolikheten att det blir en 5-gångare är 75 % och att det blir en 4-gångare är 25 %.

Frisk och kry är ju det vi hoppas och längtar efter. Blir det en svart hingst, vilket jag faktiskt tror, så är namnet redan bestämt :)
Kastali + Meyla = Längtan!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"