Vilken dag

Vissa dagar har fler timmar än 24, helt övertygad. Började dygnet med tre väckningar. Två för att kolla Snekkja och den tredje för att komma iväg i tid med Gigja som skulle till veterinären för ett ultraljud/bakt.prov.


Provridning av Rakel

Det visade sig att hon var i perfekt läge för betäckning. Kunde dock inte köra henne raka vägen till hingst. För hemma stod ju Snekkja och kunde föla när som helst.

Skulle även ta emot en ev köpare som skulle provrida Rakel och Gígja. Så hem for vi. Det blev en trevlig provridning. Men kemin stämde inte till 110 %. Vi önskar lycka till i den fortsatta jakten efter en trevlig häst. Det är något som måste få ta tid. Så mycket som skall stämma.


Döggvi bjuder Gígja på lite förspel

Motionerade Már och lastade sedan Gígja på nytt. Tur hon är riktigt snäll att lasta. Väl framme på Valne gård var det bara att ta av bakskorna och låta dom två extrema passhästarna träffas.

Betäckning utan problem

Med ett snällt sto och en snäll hingst är det snabbt avklarat. Gigja blir kvar till på fredag.

Kan ni se skimmelhingsten som tillverkas där på bilden. Den med extrem pass och massor med vilja. Haha, det kan jag. Ojojoj undrar just vem som ska rida den?

Nu vill jag avsluta dagen med en fölning innan tolvslaget, för att göra dygnet helt komplett. Snälla Snekkja för imorgon ska det regna.

Kommentarer

Den rider du själv Maarit! Du har gått passkursen, eller hur?

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"