Stora killar

Bassi 2010

Idag har Gummi hämtat sina två äldsta hingstar från hingstflocken, Bassi och Baltasar. Nu börjar deras vuxenliv. Till Valne gård åkte dom för att så smått få lära sig ridhästlivet.
Baltasar 2010

Har fått följa dessa herrar i flera somrar nu. Dom är båda födda här hos oss, Bassi den 16 maj, och Baltasar den 3 augusti. Sedan har dom varit hemma på Valne gård på vintrarna och här hos oss på somrarna, varje år. Kul, jag har ju fått äran att se dom på sommaren när dom är som vackrast i sin sommarpäls. Det är verkligen det bästa man kan göra att låta unghingstar få växa upp i flock tillsammans året runt. Dom blir så otroligt lättsamma att hålla på med då.
Baltasar 2011

Det är jag som har ID-kontrollerat båda. Baltasar hade en vit-silvrig svans, mot sin svarta kropp, som förbryllade, när det var dags att ID-kontrollera. Den hade han kvar när han sedan gick här sommaren 2010 (se bilden på honom överst), sommaren 2011 var den nästan borta. Hans mamma Spes har gett sina fölungar lite "roligheter" så som vit svans, stickelhår, blå ögon, stora bläsar osv.

Baltasar är efter Berserkur frá Stykkisholmi och undan Spes frá Litla-Tungu II.
Bassi är efter Ómur frá Feti och undan Muska frá Keldudal.

Är speciellt sugen på att höra hur det går för Bassi framöver eftersom det är en avkomma från Ómurs andra årskull. Bassi har varit en stor favorit under alla år. Vuxit med fin jämnhet, ett fint lynne och vacker i sin färg/päls både sommar och vinter. Fint ögongodis. Tror det finns mycket pass i den killen, bör väl passa Gummi utmärkt.

Just nu var dom i mycket gott hull, när dom lämnade semesterhagen. Men får dom bara bort lite hull på dom välsvarvade kropparna så blir dom säkert snygga också, igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"