Fjälltur

Bild lånad från Gneistis hemsida
Funderar på att fara på en ridtur till fjälls nästa helg. På söndag arrangerar några Gneisti medlemmar en tur från Valbo. Det är Tova och Emma Hultqvist som bor på Per-Olsgården och det är ett utmärkt ställe att starta sin fjällritt ifrån.

Beroende på väder så blir turen upp på fjället till Issjödalen, en mycket vacker tur eller ner till ridvadet i Ottsjön alternativt en runda som heter Bäverrundan eller något liknande. Har ridit alla dessa ställen förr och vet på ett ungefär vad som krävs.

Har en liten tvekan för Bäverturen, där man ska passera ett ganska stort vattendrag, kan vara just den som är på bilden ovan. Fast minns det som ganska mycket djupare, sist jag red där.

Den som har kondis och skulle få följa med på denna tur är Rakel och hon är inte så jätteförtjust i vatten och har absolut ingen erfarenhet. Men bästa sättet att träna är just att utsätta oss för vatten och gärna då i sällskap av andra modiga hästar.

Rakel går i om kompisen framför går i, åtminstone på det som hon utsatts för här hemma. Ganska lätta och små vattendrag. Är osäker på hur hon skulle reagera på lite djupare vatten och bredare övergångar.

Funderar och funderar...

Men det hör ju hösten till att rida minst en sväng på fjället. Ómur skulle älska att få följa med, både Bäverrundan och ridvadet. Men han har inte kondis ännu, inte denna höst. Meyla däremot skulle tvärvägra oavsett om alla andra hästar i världen skulle gå i vattnet och lämna henne ensam kvar. Hon vill inte blöta ner tårna i onödan.

Läs mer på Gneistis hemsida och häng med på fjälltur du med!!!

Kommentarer

En dam i Meylas klass ska inte behöva vara blöt om fötterna...
Tova sa…
Jag tycker att just Meyla ska med jag, vatten är inte farligt :-).

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd