Gígja frá Syðri-Reykjum

Den 19 april passerade Gígja 300 dygn i sin dräktighet. Hon ser inte riktigt ut som hon gör på bilden ovan, magen är "en aning" större idag. Hon har en fin mage som petar mer neråt än åt sidorna. Man ser fölets tydliga sparkar/rörelser om man står och tittar ett tag. Ser så otroligt mycket fram emot detta fux föl och hoppas hoppas att det blir ett sto föl, för önska får man alltid göra.

Bilden är från 2003 när vi exteriörbedömde henne på Wången. Hon var då 6 år och oinriden. Hon kom från Island i januari det året och var så gott som helt ohanterad. Hon var helt fantastisk att börja hantera. Den trevligaste hästen jag någonsin hållit på med.

Vi tog ett dumt beslut och skickade henne till Mökkur för betäckning, redan den sommaren. Det kostade en massa pengar och blev ingen betäckning. Hade vi varit smarta och inte haft så bråttom så hade vi struntat i den betäckningen och istället gett henne lite mer tid. Men hur som så blev det bra i slutänden, hittills. Nu är hon inriden, tävlad, visad och vi väntar äntligen hennes första föl.

Kommentarer

Vad spännande!!

Håller tummarna för en liten tjej då=)

//Linda

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"