Dís från Odensicke

Dís har tyvärr lämnat jordelivet idag, på Strömsholmskliniken, för att tillbringa dagarna på dom evigt gröna ängarna. Där kommer hon att trivas.

Dís köpte jag av uppfödaren, Carina, när Dís var föl. Jag var stormförtjust i hennes far Gestur från Stallgården, en första klass hingst med fina tävlingsresultat. Dís hade även en fin första klass mamma som heter Lóa. På bilden ovan är hon 1 år.

Jag köpte henne som föl, men hon gick kvar hos Carina i Strängnäs ett tag. På bilden ovan hade hon just anlänt hos oss. Det var vårvintern när hon var åring. Dís var född 2002, 10 juni, på L:s födelsedag.

2003 åkte vi på unghästmönstring med Dís, till Ammer. Hon vann sin klass, med ett mycket fint utlåtande. Hon var en mycket vacker unghäst och nyfiken. Hon visade massor med tölt under uppväxten, såg aldrig någon trav. Hon fick som ridhäst den mjukaste tölten som går att önska.

Bilden ovan är från sommaren 2006, ett år innan vi sålde Dís. Bilden gör henne inte direkt någon rättvisa, då jag ställt henne i en nerförs backe. Dís han få ett föl med Svatur frá Hochwald hos sin nya ägare, ett litet hingstföl.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"