Fri avel???

På avelsmötet i helgen släpptes ett förslag från avelssektionen, att tillåta att alla hingstar som genomför en totalbedömning erhåller betäckningsrätt på obegränsat antal ston. Detta betyder att gränsen på 7,75 för godkända hingstar därmed försvinner.

Ingen på mötet sade emot förslaget vilket innebär att nu skall det dokumenteras och sedan kommer det att gälla 2010 och framåt.

Det skall bli väldigt spännande att se hur detta kommer att påverka oss stoägare. Hur många kommer att använda hingstar som inte uppnår den gamla gränsen på 7,75. Vi är ju vanemänniskor...

Ta bara 1:a och 2:a klass, den regeln togs bort för flera år sedan men lever fortfarande kvar i folkmunn. Vi vill liksom inte släppa dom begreppen.

I praktiken betyder detta att Ómur får betäcka 2010 oavsett vad han får i bedömning, bara han kommer till en totalbedömning. Det är däremot inte sagt att vi löser betäckningslicens för honom, det beror helt klart på vad han får på bedömningen, hos mig kommer nog den gamla godkännande gränsen hänga kvar ett bra tag till.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd