Ultraljud

Dom första stona som betäcktes med Ómur är nu konstaterat dräktiga. Det är en himla lättnad för oss som har hingsten, att få en bekräftelse på att allt fungerar som det skall, även detta år.

Vi brukar alltid försöka att få till ultraljud kring det 16 dygnet efter sista betäckningen och det var det även idag, ca 16-17 dygn på alla. Men på både Toppa och Brynja kunde man se att det hade tagit sig redan vid första betäckningsdagen. Dvs veterinär Ann-Sofie kunde se att det var ca 21 dygn efter befruktning. Man kunde se en liten vit prick (embryot) som avslöjdade detta på ultraljudet. Helt otroligt och ganska faschinerande hur tydligt det kan vara.

Ann-Sofie var nyfiken och försökt få mig till att göra ultraljud på Gígja redan idag. Hon är lika nyfiken som mig, eftersom hon varit med från början när det gäller Gígjas alla betäckningar och sjukdomar. Men jag styrde över min nyfikenhet, vi väntar till nästa vecka med Gígja. Hon har 16 dygn på torsdag denna vecka och Ann-Sofie kommer åter nästa vecka på onsdag, så det blir, tyvärr, 22 dygn på Gígja (eller en ny brunst i helgen).

Även Muska var dräktig så hon slipper åka ner till Stockholm igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"