Trevligt arbete...

Att vara ID-kontrollant är ett trevligt arbete. Det blir i för sig mycket sittande i bil, men när man väl är framme får man se mycket fina hästar, fina gårdar, fina byar och träffa mycket trevliga människor. Idag var en sån där super bra dag på arbetet.

Vet ni om att det finns en "riktig" saloon i Jämtland, i Aspås. Det är den riktiga western bruden Marii Brunnström som håller till där. Anläggningen är helt fantastisk med flott stall, rejäla hagar, ridplan, ridhus och saloon. En sån där riktig saloon, med den rätta känslan och med en stor veranda med en gungstol. L var med mig på besöket och blev så där barnsligt förtjust som bara grabbar kan bli, yrade om gevär, revolver och dyligt.

Marii arrangerar bl a kurser och clinics hemma på ranchen, besök gärna hennes hemsida. Bilden ovan är lånad från hemsidan. Behöver du träna lastning eller träna NH med hästen, så kan du gott ha henne i åtanke.

Sedan träffade jag trevligt Islandshästfolk, såg riktigt söta fölungar och som avslutning på dagen blev vi bjuden på middag i Rise. Där är det gudomligt vackert och kocka mat kan dom också i den byn.

Inte alla dagar man har det så bra på arbetet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

"Lotagen-träsket"

Mobila vindskydd