Dräktiga!

Både Hraffa och Gígja är idag ultraljudade av veterinär Ann-Sofie och båda är nu konstaterat dräktiga. Hraffa är ultraljudad på 17 dygn och Gígja på 22 dygn, skönt att dom är så nära varandra med tanke på kommande fölning. Puh vad skönt! Nu ber vi alla streptockocker att hålla sig på flera mils avstånd.

Gígja är betäckt en gång, på fjärde brunst dagen, och Hraffa två gånger, på fjärde och sjätte brunst dagen. Kunde gott ha avstått den sista på Hraffa, men ibland tvekar man på sin egen känsla. Båda stona är så lättsamma att betäcka, tydliga i sina brunster och snälla mot hingsten. Oerhört värdefulla damer!

Båda är sedan tidigare försäkrade med tilläggsförsäkringen Avelsduglighet, där foster och föl ingår. Så båda behöver ultraljudas en gång till, men det är längre fram i höst.

Gígja skall vi sko, för hon har gått upp kolosalt i vikt och jag är rädd för sjukdomar så som tex fång. Så på med skor och ut och promenera (två flugor i en smäll - jag får också motion). Men fram till 40 dygn så skall vi ta det lugnt. Det skall vi sedan också, men hon är perfekt att skritta med och ta med unghästar vid sidan och hon är ju även inkörd, så ut och skritta för vagn och ta med en unghäst då också. Det skadar inte hennes hull i höst utan tvärt om.

Så Curre hovslagare skall få ett samtal inom kort...

Bilderna: Överst Hraffa, med Gummi i sadeln på avelsbedömningen 2003 på Wången och nederst Gígja vid avelsbedömningen 2005 på Gärstorp.

Kommentarer

Stina sa…
Grattis till dig! Håller tummarna för att det ska gå vägen =) /Stina
Ulla sa…
Va skönt att det gick vägen till slut! Grattis! Nu håller vi alla fingar och tår..............

Pratat med Ann-Sofie om nästa vecka och hon kunde inte komma, så det blir troligen en resa till Överbyn för Tinna på onsdagen. hur gör du?
Irja sa…
Stort grattis!!!

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"