Rakels bedömning

Galopp 7,5/Canter 8,0
Rakels bedömning kom lite i skym undan pga att jag for iväg till Mallis. Men självklart förtjänar hon lite bilder och liten presentation. Hon skötte sig galant och började med att höja sin exteriör till 7,85. Faktiskt en poäng som flera av Blær avkommorna fått. Även hennes helsyster Meyla hade just den exteriörpoängen vid första bedömningen.

Trav 7,5
Rakel fick två fina 8:or för tölt, både tölt och kort tempo tölt. 7,5 för trav med kommentaren, säker. För galopp 7,5 med kommentaren, saknar sväv. Detta stämmer dock inte då jag har flera bilder på henne i just svävmomentet i galopp. Men domarna dömer och dom dömer det dom ser. Hon fick 8,0 för canter.

Tölt 8,0/Långsam tölt 8,0
7,5 för både spirit och helhetsintryck. Sedan har vi svagheterna kvar, skritt 7,0 som för dagen var passtaktig och stressig. Detta förklarade Gummi med den senaste tidens träning för att få tölten och passen bättre. Hon kan skritta bättre men tyvärr inte på denna visning.

För passen fick hon endast 6,0, vilket var helt ok. Passen är så lite tränad. Hon tog läggningarna fint, låg en sträcka, slog upp och la sig fint på nytt. Lätt för pass men osäker och ostabil för att kunna/orka ligga tillräckligt länge för att få bra poäng på en avelsvisning.

Vi är nöjda, poängen är rättvisa. Även om slutpoängen inte ser så himla strålande ut, det gör dom aldrig med dåligt eller inget poäng för pass. Men visst hade det suttit fint med en 7,5 för både pass och skritt. Fröken kan ju detta, men på en avelsbedömning skall allt stämma, just då och där.

Rakels förväntade blup stämmer ganska väl överrens med hennes bedömning, förutom att passen borde vara lika bra som tölten dvs 8,0. Med lite mer träning kanske den blir det också. Det får framtiden utvisa.

Detta är helt klart ett ridsto strax över medel. Hon är endast 7 år och har flera år på sig att utvecklas.

Tack Gummi för ännu en fint visad häst!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"