Återbesök med Bruno


Idag var det återbesök på ATG kliniken (som inte heter så längre, utan Östersunds Hästklinik) med Bruno. Exakt två veckor sedan han var dit sist. Själv har jag inte sätt såret från början men det har veterinär Lars-Göran Dahl som vi hade tid hos idag.

Är så imponerad. Bruno funderar max två minueter, får en morot som muta och sedan på transporten. Står som ett ljus och på hemvägen behövdes det varken betänketid eller muta innan han klev på för att fara hem. För två veckor sedan var han skygg, hade han bara levt i sin flock, tillsammans med flocken flyttat mellan Valne och Kallsta. Han har fått lära sig mycket under dom här dagarna.

Hade lånat transport av vännen Malin idag för att Bruno skulle slippa backa ut ur transporten. Hon har en Henra transport med fronturlastning. Tack snälla, det var guld värt! Blev hur smidigt som helst.

Lars-Göran Dahl var nöjd, såret har läkt fint. Inget svallkött, fina sårkanter och såret som gick ända in till benet har nu läkt ihop och det är bara en liten håliget på ca 1 cm kvar. Såret är fortfarande stort men inte djupt. Synd jag inte tog någon bild idag. Vi får nu sluta med penicillin, skönt, för det har blivit en lång period.

Det är några veckors boxvila kvar om allt fortsätter i detta tempo. Fortfarande vågar dom inget säga om tåsträckaren. Men det finns hopp. Kändes som dom var mycket positiva. När såret har läkt får han gå ut i hage. Men vi skyndar långsamt. Nu skall vi fortsätta lägga om såret varannan dag och sedan får vi se. En vacker dag har vi ett ärr och ett sår är ett minne blott.

Vilken tur att skadan inte satt på baksidan av benet, då hade det varit avlivning bums. Ingen chans alls. Nu ska jag inte ta ut något i förskott, men lite lite...

Idag skall jag byta box på Bruno. Han blir så himla upp i hejsan när han får en kompis bredvid sig, så nu skall han få byta till en ensam box. Han måste fortfarande vara hyfsat lugn och inte röra benet för mycket. Då får jag även tillgång till två boxar till dom andra hästarna som har fått vara ute pga att Bruno stått i en box som angränsar till en annan box. Pyssel. Det är helt klart höst idag och känns skönt att få stalla in dom andra nu. Vi går mot mörkare tider, riktigt höstruggväder idag. Fram med varmare kläder, mysigt.

Tack till Gun som gjorde mig sällskap till kliniken idag. Det är en skön känsla att vara två, ifall något skulle hända. Nu gick ju allt bra men det är skönt/roligt att ha sällskap.

Fotograf till alla bilderna är Gun Sjöström.

Kommentarer

Linda sa…
Uscha då det var tråkigt, verkar som att det går en "trend" för ungähstarna att riva upp benen nu mer, har heller inte haft tur med min =/

Är detta Garri avkomman?
M A Friman sa…
Ja, Bruno är efter Garri frá Reykjavik och undan Gígja frá Sydri-Reykjum. Våran dyraste uppfödning, typiskt. Inte för att man unnar någon uppfödning detta men mycket trist om det inte går vägen och vi måste ta bort honom i slutänden.

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"