Dilles vintertölt

Framridning Dilles vintertölt 2012

Dags för årets omgång av Dille elevernas vintertölt. Ber en bön att vi får bra väder imorgon. Det har lovats snöfall och -6 grader. Vinden hoppas jag håller sig borta, då blir det toppen.

Förra året yrde snön konstant, det bet i kinderna kan jag lova för det var iskallt och stormigt. Eftersom det inte finns några boxar/stall att tillgå, så blir det ganska olidligt. När det väl är dags att värma bett, finns det ingen värme kvar i kroppen att göra det med. Framridningen är lika viktig för ryttaren som hästen i det läget. Det gäller att ha med sig rätt kläder.

Men det var förra året det, imorgon är ett nytt år, en ny Dille vintertölt.

Jag är anmäld med båda helsyskonen, Rakel och Meyla.

Rakel ska debutera i tävlingssammanhang, anmäld i Hallontölt, fyra sträckor. Ska bli jättekul. Får vi bara med bakdelen, så ska det nog gå riktigt bra. Ibland är bakdelen lite för sig själv alldeles för långt bort från den övriga kroppen och då går det inte så himla bra. Men imorgon vill den säkert samarbeta. Tog en tur idag, uppvärmning och sedan för att testa, fyra sträckor ca á 100 m, på en fint plogad vinterväg. Baken var med men det kändes lite energifattigt. Alltid är det något. Hon är en pigg och framåt dam, men det är skillnad på spring och arbete. Vi får se imorgon hur vi löser det på plats. Med Rakel går vi in först i vårt heat. Får se hur det påverkar, ingen som drar för att få energi om det är energifattigt som idag. Men positivt att hon inte har någon att pringa efter och jaga. Men däremot kanske baken kommer med av sig själv när det kommer hästar som trycker på bakifrån.

Meyla är anmäld till Hjortrontölten. Tog samma uppvärmnings tur med Meyla idag och sedan exakt samma sträckor i tölt med henne. Hon kändes hur fin som helst. Ska dock byta boots på henne inför imorgon. Problemet med henne är att det blir kapplöpning på en rakbana med hästar framför. Vi går dessutom in sist i vårt heat, fyra hästar framför oss på banan, så ni kan ju bara gissa förutsättningarna. Men nu ska vi inte se problemen, dom är till för att lösas.

Transporten står redo, lunch hö packat och alla saker nerpackade. Så imorgon kör vi!!!

Kommentarer

Gun sa…
Ingen möjlighet att komma o Heja i år. Men Lycka till med både väder o bakdelar :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Hästens skål

Råd efter kastrering av hingst

"Lotagen-träsket"